6 unieke
appartementen,
zoveel villa

De 6 nieuwe appartementen zijn vernoemd naar enkele toonaangevende elementen in en rond de voormalige kasteelvilla. Samen vormen ze één geheel en verwijzen ze uitdrukkelijk naar wat ooit was. Door zowel in de naamgeving als bij de zorgvuldige reconversie van het pand de rijke architecturale geschiedenis en het gedachtegoed van de architect te respecteren, zullen de toekomstige bewoners het blijvend gevoel van de statige kasteelvilla ervaren.

Villa-appartement 1

SALON

Letterlijk: deel van het huis, chique woonkamer.

De stijlvolle woonkamer was vroeger de centrale ontmoetingsplaats van de kasteelvilla. Hier werd geleefd. Dit was de plaats waar de familie samenkwam rond de gezellige open haard. Het wapenschild op de schouw is de stille getuige van een rijk verleden. Dit is de plaats om dichter bij elkaar te komen, maar ook om elkaar ruimte te geven. Tijd doorbrengen in het gezelschap van je gasten of gewoon ontspannen met z’n twee: hier kan alles.

Villa-appartement 2

ATELIER

Letterlijk: werkplaats van een kunstenaar.

In dit gedeelte van de kasteelvilla was vroeger ook het atelier van de familie. Hier kwamen creatieve geesten tot hun recht. De onmiddellijke toegang tot het park via de grote raampartijen en het terras was duidelijk een bron van inspiratie en creativiteit.

Villa-appartement 3

FOYER

Letterlijk: haard.

De Foyer bevindt zich boven de voormalige stookruimte van de villa. Een knusse plek waar het altijd gezellig en warm was. De eigenaars waren verknocht aan deze plaats. Door zijn gezellige indeling straalt dit appartement diezelfde sfeer van veiligheid en warmte uit.

Villa-appartement 4

GALERIE

Letterlijk: expositie- en verkoopruimte van kunstwerken.

Met zijn drie terrassen en vele raampartijen genoten de eigenaars in dit deel van de kasteelvilla van het weidse zicht en het groen. In Galerie valt het zonlicht overvloedig binnen. Het zicht naar het park is hier uniek, elk seizoen van het jaar.

Villa-appartement 5

ATTIQUE

Letterlijk: vliering, een versierde verhoging bovenop
de kroonlijst van een gevel.

Op de zolderverdieping werden de oude familiestukken bewaard. Een mythische plek. Attique is het enige villa-appartement dat reikt tot in de nok van het dak, de zolder van de kasteelvilla. Deze ruimte ademt geschiedenis.

Villa-appartement 6

ÉTAGE

Letterlijk: verdieping.

Étage is gelegen op de hoogste verdieping van de kasteelvilla. Het inpandige terras en de balken tot in de nok van het dak zorgen voor een unieke woonbeleving. Gezelligheid troef.